Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Avslöjad: Helt nya Volkswagen Caddy

Bildläcka: Nya sjusitsiga Caddy får lyxiga tillbehör

Här är första bilderna på helt nya Volkswagen Caddy.
Tack vare en bildläcka kan du ta del av bilen före Genèvesalongen.
Bilen har plats för hela sju personer – och går att få med lyxigt panoramatak.

Den utgående modellen av Volkswagen Caddy är rejält utdaterad och nu kommer Volkswagen med en helt ny modell baserad på MQB-plattformen.Plattformen får anses som bilvärldens mest flexibla och används till allt från Audi A1 till Volkswagen Passat.

Nya Volkswagen Caddy går att få både som skåpbil eller glasad personbil med plats för hela sju passagerare. Dessutom finns Caddy Maxi som är förlängd och har plats för två EU-pallar med varor bak i skuffen.

För att vara en rymlig skåpbil är nya Caddy riktigt strömlinjeformad. Den har ett Cw-värde på 0,30 jämfört med företrådarens 0,33. Det ger utdelning både i form av lägre bränsleförbrukning och lägre ljudnivå.

Bilen går att få med lyxiga tillbehör som panoramatak, keyless-go och led-strålkastare. Interiören blir lika digital som hos nya Golf, vilket innebär helt digitalt instrumentkluster, och en 6,5- eller 10-tums infotainmentskärm.

När det kommer till drivlinor erbjuder Volkswagen det senaste från Golf och Polo. Det handlar bland annat om en tvåliters dieselmotor och en 1,5-liters turboladdad bensinmotor. Enligt obekräftade uppgifter ska bilen komma senare som laddhybrid. Men Volkswagen lovar att bilen är 12 procent mer energieffektiv än den utgående generationen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com