Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Audi släpper snikmodell av elbilen e-tron

Kommer bara 30 mil på full laddning

Hur går det egentligen för hypade elbilen Audi e-tron? I juli såldes 49 bilar av modellen i Sverige. Audi släpper nu en ny billigare snikmodell med bara 30 mils räckvidd.

Audi e-tron är en av de mest hyllade och hypade bilmodellerna någonsin. Den helektriska bilen finns i dag endast i en version, bilen går 40 mil på en laddning och har 400 hästkrafter. Bilen kostar från 885 000 kr, men det är lätt att hamna uppåt 1,5 miljoner kronor med lite extrautrustning. Det är svårt att komma under en miljon kronor med nödvändig utrustning.

Fabriken i Belgien har haft en del problem med att få fram batterier och klara produktionsmålen, men nu verkar Audi hunnit ikapp förhandsbokningarna.

De släpper nu bilen i en enklare version kallad e-tron 50 quattro. Bilen får svagare elmotorer på 300 hk, och endast 30 mil i officiell räckvidd. Det är ännu inte känt vad elbilen ska kosta, men räkna med någonstans omkring 800 000 kr. Är du beredd att betala så mycket för en elbil med så kort räckvidd? Teslas bästa modeller går i dag 50-60 mil på en laddning.

Bakgrunden till Audis nya snikmodell är att försäljningen av e-tron verkar gå lite trögt. Hittills i år torde Audi ha levererat mindre än 10 000 Audi e-tron globalt. I USA har Audi sålt 678 bilar till och med juli och i Europa 6600 e-tron till och med juni. I Norge är bilen dock en succé med 2783 sålda exemplar.

I Sverige har Audi endast fått ut 319 e-trons trots att företaget talat om kö och stort intresse och 650 förhandsbokningar. Det kan jämföras med Tesla Model 3 som sålt 2626 exemplar i Sverige i år.

Årsmålet är en produktion på 20 000 bilar från fabriken så kanske behöver Audi den billigare modellen för att få fart på försäljningen?

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com