Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Audi R8 e-tron läggs ner

El-superbilen sålde för dåligt

Lanserad under pompa och ståt på Genèvesalongen förra våren var R8 e-tron märkets teknikspets. Men kunderna uteblev. Nu är den borta.

Det är den amerikanska tidningen Car and Driver som rapporterar att Audi låtit bilan falla för stackars R8 e-tron. När elbilen presenterade på Genèvesalongen förra våren var den Audis flaggskepp, en udd riktad mot Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive.

Mercedes-Benz 720-hästars mega-elbil har också gått ur tiden. Under dess levnad såldes bara några tiotal exemplar, mest till Norge förstås. Eldrivna superbilar faller uppenbarligen inte kunderna på läppen.

I Audifallet kan det ha berott på att R8 e-tron aldrig fanns med på märkets konfiguratorer, i stället fick kunderna själva med hjälp av telepati veta om modellens existens och tjata sig till ett köp i bilhallen.

Eller så hade priset någonting med saken att göra. Audi R8 e-tron kostade en miljon euro, motsvarande närmare tio miljoner kronor.

Jag ska gå och köpa en Audi R8 e-tron.

Jag ska gå och köpa en Audi R8 e-tron.

Hur många Audi R8 e-tron som tillverkades får vi inte veta, mer än att det var ”färre än 100”. Nu väntar i stället små och förnuftiga elbilsmodeller från Volkswagenkoncernen, där Audi ingår. Superbilarna får andra aktörer ta hand om.

Foto: Audi
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com