Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Äntligen - nu släpps BMW:s succéhybrid i Touring-version

Äntligen kommer nya BMW 3-serie som laddhybrid i touringutförande.
Kombin 330e  får upp till 68 km räckvidd på ren el.
Dessutom går den nu att beställa med fyrhjulsdriften X-drive och får dra upp till 1500 kg.

BMW 3-serie har blivit något av en försäljningssuccé på den svenska tjänstebilsmarknaden tack vare nya laddhybriden 330e som kunnat priskonkurrera både med Volvo och Volkswagen. Men många har ändå väntat in Touring-utförandet som är storsäljaren på den svenska marknaden.

Nu visar BMW äntligen upp de beställningsbara 330e Touring i samband med Genève-salongen. Bilen får ungefär samma specifikationer som sedan-modellen, men nytt är också att den går att beställa med xDrive, fyrhjulsdrift.

Samtliga BMW 330e har en fyrcylindrig bensinare som i kombination med elmotor ger 252 hk och tillfälligt kan ge 292 hk. Räckvidden är klassledande 55 till 68 km tack vare batteriet på12 kWh. Samtliga laddhybrider i 3-serien får dra 1500 kg med dragkrok.

Bilen får ett attraktivt förmånsvärde från 3714 kr brutto i Sverige. Det innebär att bilen kommer att kosta cirka 2000 kr per månad netto i skatt, plus eventuellt bruttolöneavdrag. Hittills har det endast gått att förhandsboka 330e Touring i Sverige, men inom kort börjar BMW med skarpa beställningar.

BMW visar också en ny stark diesel som inte kommer att bli några storsäljare i bonus-malus-landet Sverige. Det handlar om M340d xDrive med en rak treliters dieselsexa på 340 hk. Vridmomentet är hela 700 Nm. M340d sprintar till 100 km/h på endast 4,6 sekunder.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com