Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

AMG-suven firar 20 år med ny modell

Stor bildspecial på nya prestanda-suven

Massor av hästkrafter – och en extra mildhybridmotor.
Nu kommer Mercedes med sin nya prestanda-suv.
– Den här tekniken kommer vi använda även i andra modeller i framtiden, säger Tobias Moers, en av direktörerna bakom modellen.

Mercedes var först ut med en prestanda-suv för 20 år sen. Då ansågs ML 55 AMG vara ett monster med sin V8-motor och 347 hk.
Nu ska efterträdaren AMG 63 GLE  släppas i en ny version – och hästarna är betydligt fler.
GLE 63 har närmare bestämt 563 hk och 63 S har hela 603 hk.
En 4.0-liters V8 biturbo jobbar ihop med en mildhybridmotor som genererar 22 extra hk.
Och jadå, det finns mer teknikgodis: Adaptiv stötdämpning, fyrhjulsdrift och en extremsnabb niostegad automatlåda för att nämna några saker. Den kraftfulla motorn skickar iväg bilarna på cirka fyra sekunder från 0-100 km/h, och S-versionen är till och med några tiondelar snabbare.
Det är siffror som är närapå identiska med konkurrenten BMW X5 M och X5 Competition.

FYNDA MERCEDES GLE HÄR

Mercedes har försökt att tämja bensinförbrukningen i de starka motorerna med en funktion som stänger av några cylindrar. När föraren trycker på en ”comfortknapp” får fyra cylindrar vila när bilen kör i lägre hastighet.
Däremot har vi ännu inte fått några siffror om förbrukning eller CO2-utsläpp av Mercedes.
Om man kör i terräng kan bilen höjas drygt fem centimeter, för att sedan gå ner till normal höjd när bilen nått en hastighet på 70 km/h.

GLE 63-familjen har fått en ny AMG-specifik grill, kraftfulla veck på motorhuven, sidokjolar, större AMG-hjul och AMG-ändrör.
Och insidan känns också påkostad, med bland annat säten i nappaläder och AMG-logos, en sportratt med paddlar i aluminium.

– Med våra nya GLE-modeller tar vi en 20-årig tradition vidare in i framtiden, säger Tobias Moers, en av direktörerna bakom projektet.
– För första gången elektrifierar vi vår välbeprövade biturbo-V8 och det betyder att vi kliver in i ett nytt kapitel i vår utveckling, för den här tekniken kommer vi använda även i andra modeller i framtiden.

FYNDA MERCEDES GLE HÄR

 

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com