Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Alpinas vd: ”Finns ingen efterfrågan på elbilar”

En anledning är autobahn

Större
Stäng
  • Alpina B8 Gran Coupe
    Alpina B8 Gran Coupe. Foto: Alpina.
  • Alpina B8 Gran Coupe. Foto: Alpina.

Allt fler företag och biltillverkare satsat fullt ut på att försöka elektrifiera sina bilar. Dock gäller det inte Alpina som går emot strömmen. 

Alpina producerar som du vet specialtillverkade BMW-modeller, och det verkar som att företaget inte har några planer på att haka på elbilstrenden än så länge. 

I en intervju med tyska BimmerToday, sade Aplinas vd Andreas Bovensiepen att Alpina nyligen genomförde en undersökning bland sina kunder där de visade sig att det för närvarande inte finns något behov av hybrider eller elbilar. Huvudanledningen är att kunderna kör långa sträckor på autobahn (ca 3 000 till 5 000 mil per år) och vill göra det så snabbt som möjligt. 

LÄS MER: Officiell: Alpina B8 Gran Coupe 2022

– Våra kunder känner för närvarande inte behov av batteridrivna elbilsmodeller. Det beror på de höga miltalen. Alpinas kunder vill köra fort och med snabb acceleration, speciellt i Tyskland, och då är naturligtvis räckvidden fortfarande ett problem, sade Bovensiepen till den tyska publikationen. 

Så för tillfället så verkar det som att Alpina kommer fokusera på modeller med förbränningsmotorer, och det är vad kunderna också vill ha. I början av nästa år kommer de antagligen introducera en version av BMW 4-serie Gran Coupe. 

Dock har det tyska företaget fortfarande koll på elbilsutvecklignen, men har inte resurser till att satsa på dem, för tillfället.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com