Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Subaru bilar i Linköping

Vanligaste modellerna:

Subaru är ett japanskt bilmärke som tillverkas i både Japan och USA. De har ett framgångsrikt arbete när det gäller miljöhänsyn och hållbar produktion och många av deras bildelar tillverkas i material som kan återvinnas.

Genom att utrusta de flesta modellerna med fyrhjulsdrift och boxermotor har Subaru blivit ett uppskattat och eftertraktat bilmärke över hela världen. Till exempel kom modellen Subaru Legacy till Sverige som en av de första fyrhjulsdrivna personbilarna. Subaru Outback är en annan favorit som liksom alla andra modeller är konstruerad med Subarus berömda boxermotor.

Boxermotorn skiljer sig något från andra motortyper genom att de ger bilarna korta, kompakta motorer med låg tyngdpunkt som kräver mindre energi. Subaru har blivit ansiktet utåt för dessa motorer och var till och med först i världen med att lansera dieseldrivna och gasdrivna boxermotorer.

Subarus framgångssaga

I mitten av 1960-talet lanserades den första modellen Subaru 1000. Den utmärkte sig bland andra bilmodeller med sin smidiga, vibrationsreducerande motor. Lanseringen av Subaru 1000 blev starten för en lång framgångssaga för det japanska märket, och sedan dess har de tillverkat liknande personbilar som dessutom har fyrhjulsdrift.

En stor milstolpe i Subarus historia var lanseringen av Subaru 360 som även kallades ”Nyckelpigan”. Den vägde lite men var ändå stark och påminde om en folkbubbla. Den slutade tillverkas 1970, men är än idag ihågkommen för sin smidighet och charm.

Subarus utveckling i modern tid

En annan stor framgångsfaktor för Subaru var lanseringen av Subaru Leone på slutet början av 1970-talet. Denna modell var föregångaren till vad vi idag känner till som Subaru Legacy. Modellen kom till tack vare att ett elbolag frågade efter en fyrhjulsdriven bilmodell som var bekvämare och mer användarvänlig än de amerikanska jeeparna.

På 1980-talet började även Subaru tillverka bilar för rallytävlingar. Detta var ännu ett smart steg för Subaru eftersom deras bilar har vunnit flera VM-titlar i rally. I början av 2000-talet tvingades de dock lägga ner rallysatsningen då finanskrisen kom, men oavsett detta är de fortfarande kända för att ha starka och lätta motorer i sina bilmodeller.

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Subaru (2352)

Hitta en Subaru till salu i din stad

Till Bytbil.com