Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Porsche bilar i Vänersborg

Vanligaste modellerna:

När man tänker på snygga, lyxiga, högpresterande sportbilar så tänker man nog oftast på Porsche. Porsche är ett sådant märke som verkligen har mejslat ut sin nisch, och levererar alltid inom sitt segment. De tog tidigt ett stadigt grepp om den sportiga högprismarknaden, och det greppet har bara blivit stadigare genom åren. Den som söker en lyxig sportbil, suv eller sedan kan helt enkelt inte slå fel med en Porsche.

För tillfället har Porsche fem modeller i produktion som fått regelbundna uppdateringar genom åren. Dessa är de tvåsitsiga Cayman och Boxster, sedanen Panamera, suven Cayenne, crossovern Macan och deras välkända sportbil 911.

Sedan 2009 ingår Porsche i Volkswagen AG – fordonskoncernen som består av varumärken som bland annat Audi, SEAT, Bentley och Lamborghini.

Porsche – biltillverkarnas A-team

Porsche grundades 1931, logiskt nog av den tyska ingenjören och billegenden Ferdinand Porsche. Till en början hette det Porsche Konstruktionsbüro für Motoren-Fahrzeug-Luftfahrzeug und Wasserfahrzeug och fungerade som ett konsultbolag för biltillverkare. De byggde alltså inte några egna bilar, utan bestod av en supergrupp av briljanta ingenjörer som hjälpte biltillverkare att designa och utveckla nya bilmodeller.

Under andra världskriget sysslade Porsche främst med design och utveckling av militära fordon och stridsvagnar. Mot slutet av 1945, blev Ferdinand Porsche arresterad för krigsbrott och fängslad i nära 2 år. Under den perioden var det Ferdinands son, Ferry Porsche, som inte bara skötte företaget, utan även designade och byggde det som många anser vara den allra första Porschen, Porsche 356.

Porsches genombrott – en sportbil

Till en början tillverkades Porsches första bilar, Porsche 356 och 360, främst utav delar från Volkswagen Typ 1 – en bil som Ferdinand Porsche också designat. Men snart kunde de tillverka delar i sin egen fabrik. Framåt 1954 var Porsches bilar helt egenproducerade.

Porsches stora genombrott kom dock 1964 med modellen Porsche 911, en lyxig sportbil med tillverkarens typiska luftkylda, bakplacerade motor. Detta blev varumärkets mest kända och ikoniska modell, och den har kommit att definiera företaget sedan dess. Modellen är fortfarande i produktion, men dagens version delar inte mycket mer än namnet med den första versionen.

Inga fordon matchade sökningen!

Kanske valde du en ovanlig kombination av filter, eller så är din önskebil väldigt populär! Du kanske kan bredda sökningen något?

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av Porsche (3564)

Hitta en Porsche till salu i din stad

Till Bytbil.com