Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Mitsubishi bilar i Bromma

Vanligaste modellerna:

Mitsubishi är en biltillverkare som oftast producerat i en lägre prisklass. Men på grund av den övergripande kvaliteten så uppfattas deras fordon sällan som lågprispilar. Under det senaste årtiondet har de levererat ett antal bilar som blivit populära på begagnatmarknaden. Bland annat sedan- eller halvkombin Mitsubishi Lancer (2008), och även den senaste versionen av småbilen Mitsubishi Colt/Mirage (2002 – 2012, 2012 – idag).

Mitsubishi är just nu i processen av att förnya och bygga om sitt företag. Flera fabriker har stängt och produktionen har minskat för att företaget ska kunna fokusera på att leverera den prisvärda kvalitet och körupplevelse gjorde dem kända.

Mitsubishis första steg mot biltillverkning

Den japanska skeppstillverkaren Mitsubishi gjorde ett försök att bryta sig in på bilmarknaden så tidigt som 1917. Deras första bil, Mitsubishi Model A, var en handbyggd, sjusitsig sedan baserad på Fiats modell Tipo 3. Produktionen avslutades dock redan 1921, efter att bara 22 exemplar hade byggts.

Företaget återvände inte till någon riktig fordonstillverkning förrän efter andra världskriget. De tillverkade först och främst en serie bussar under namnet Fuso, och utvecklade fordon som trehjulingen Mizushima och skotern Silver Pigeon.

Mitsubishi – återuppbyggnaden efter andra världskriget

På grund av hårda krav på japansk industri efter andra världskriget var Mitsubishi tvungna att montera ned sin verksamhet. De delade därför upp den i tre delar i östra, västra och centrala japan. Framåt 1960-talet hade den centrala delen, Shin Mitsubishi Heavy-Industries, lyckats återetablera sin bilproduktion. Strax därefter kom de första personbilarna från företaget sedan 1917, sedanerna Mitsubishi 500 och Colt 1000, samt småbilen Mitsubishi Minica.

I takt med att produktionen ökade beslutade Mitsubishi att de behövde en egen avdelning som kunde fokusera helt på biltillverkning. Därför grundades Mitsubishi Motors Corporation 1970, vilket är det Mitsubishi vi har idag.

Därefter gick utvecklingen snabbt. Genom att bygga smarta allianser med stora företag inom bilindustrin lyckades Mitsubishi snabbt etablera sig på den globala arenan. Under 80-talet uppnådde de en årlig produktion på cirka 1.5 miljoner bilar, och exporterade flertalet av sina bilmodeller internationellt. Under 90-talet lyckades Mitsubishi hålla sig lönsamt trots den rådande ekonomiska krisen i Japan.

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Mitsubishi (1676)

Hitta en Mitsubishi till salu i din stad

Till Bytbil.com