Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Lexus bilar

Vanligaste modellerna:

Lexus är den japanska tungviktaren som ödmjukt sällar sig till bilmärken inom premiumkategorin. Bakom bilmärket står bilföretaget Toyota och med en spridning i över 70 länder har Lexus blivit en av Japans största säljare av premiumbilar. Ständigt ligger Lexus i framkant när det kommer till innovation och design, vilket gör dem till ett märke att alltid vara nyfiken på.

Då Lexus andas tidlös lyx brukar man ofta tala om en Lexusupplevelse. Allt är noga uträknat med en stor hantverksskicklighet och omotenashi – det japanska ordet för gästfrihet. I sitt sortiment går det att finna många fantastiska personbilar. Några populära modellserier är Lexus IS, som sålts i över miljoner exemplar, och serien Lexus RX.

Lexus Flagship 1

Lexus historia började redan 1983 med ett projekt som gick ut på att ta fram en bil som skulle utklassa alla andra bilar: F1 project, Flagship 1. Med innovativt idéarbete och revolutionerande designrikedom stod, sex år senare, äntligen Lexus LS 400 redo för försäljning. Idag är Lexus en av världens främsta biltillverkare inom premiumkategorin och tillverkar allt från Sedan, Cupé till SUV och Cabriolet.

Tanken var att ta fram en bil som skulle komma så nära perfektion som möjligt. Något många hävdar att Lexus gör. Med en designfilosofi som innefattar framkant och finess använder sig Lexus både av takumi och omotenashi i skapandeprocessen. Resultatet? Ett mästerverk på fyra hjul.

Lexus andas omotenashi

Lexus är ett bilmärke med stark själ i den Japanska traditionen av gästfrihet och ödmjukhet, omotenashi. Något som respekteras hela vägen från fabriksgolvet till ett överlämnande. Omotenashi är omtanke och känsla som finns med i alla led och i alla bilmodeller. Tillsammans med Lexus mästerhantverkare, deras takumi, skapas premiumbilar av stolthet, svåra att kopiera.

Scrolla till toppen av sidan

Modeller av Lexus (1166)

Hitta en Lexus till salu i din stad

Till Bytbil.com