Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Lexus RZ 450e: Här är detaljerna och svenska priser

Premiären planerad till 15 april

Med en räckvidd på omkring 40 mil och en kombinerad effekt på 230 kW är det dags för Lexus RZ 450e att äntra Sverige.

Detta till ett pris av minst 759 900 kronor.

Lexus elbil bygger på Toyota-koncernerns elbilsplattform E-TNGA.

Litiumjonbatteriet på 71,4 kWh är integrerat i chassit vilket ska ge en högre komfort, stabilitet och kupéutrymme. När det ansluts till ett DC-snabbladdningssystem ska batteriet laddas 80 procent på dryga halvtimmen med 11 kW. Beroende på utrustning är den officiella räckvidden någonstans mellan 39,5 och 44 mil.

Enligt Lexus själva garanteras det att batteriet ska behålla åtminstone 70 procent av sin kapacitet efter tio år, men menar samtidigt att tester visar upp till 90 procent.

”En unik elbil”

Lexus RZ 450e är utrustad med fyrhjulsdrift som standard och har två elmotorer. Den främre producerar 150 kW och den bakre 80 kW, vilket ger en maximal totaleffekt på 230 kW (313 hästkrafter).

– RZ 450e har utvecklats med syftet att skapa en unik elbil som känns säker att åka i, behaglig att befinna sig i och är spännande att köra, säger bilens chefsingenjör Takashi Watanabe i ett pressmeddelande.

Mer utrymme

Just designen har tagits fram med rymlighet och bekvämlighet i åtanke. Instrumentpanelen har fått en tunnare konstruktion för att skapa mer plats. Passagerarkrockkudden har också flyttats bakåt för att skapa mer plats och luftkonditioneringssystemet har en integrerad fläktenhet i mitten av instrumentpanelen.

Lexus gamla infotainmentsystem har bytts ut mot ett nytt sådant, och det styrs via en 14 tums pekskärm. Med funktionen ”My setting” kan bilen också känna igen upp till tre användare och tillämpa automatiskt valda inställningar beroende på vilken registrerad smartnyckel som föraren har när denne går in i bilen.

Som tillval kan kunden bland annat välja till panoramatak.

Premiär i mitten på april

Premiären för RZ 450e är planerad till den 14 april men den går att beställa hos svenska Lexus-återförsäljare redan nu.

Priset är satt från 759 900 kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com