Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Chevrolet Master bilar

Se övriga modeller


Det amerikanska bilmärket Chevrolet är uppkallat efter den schweiziske racerföraren Louis Chevrolet. Inte så sällan förknippas nämligen bilmärket med sportiga bilar och kraftfulla motorer. Till exempel är modellen Chevrolet Corvette en bil som har blivit en ikonisk sportbil över hela världen. Även modellen Chevrolet Camaro är en klassisk bil som nytillverkats och utvecklats i flera generationer till många köpares förtjusning.

Man uppskattar att omkring 100 miljoner Chevroletbilar har sålts över hela världen sedan företaget startades, och försäljningen verkar knappast minska med åren.

Chevrolets blå skönhet

Chevrolet grundades 1911. Året efter kom modellen Classic Six som hade plats för fem passagerare och en toppfart på 105 km/h. Sedan utvecklades fler modeller där bland annat motorerna, växellådorna och chassit förbättrades och fick högre och högre kvalitet med åren.

Under lång tid tillverkades Chevrolets bilar med fyrcylindriga motorer, men från och med 1929 började man sätta in sexcylindriga motorer istället. Från att de började tillverka bilar hade Chevrolet som mål att konkurrera ut den klassiska T-Forden. En av Chevroletmodellerna som kom 1925 bidrog till att göra detta möjligt, eftersom Chevrolets modell var billigare och snabbare än T-Forden. Man kallade modellen för Blue Beauty som betyder den blå skönheten då den väckte stor uppmärksamhet med sin mörkblå kaross.

Chevrolet

Mellan 1950 och 1960 gjorde Chevrolet modeller med starkare motorer än de flesta biltillverkarna under samma tid. Då var Chevrolet också det största bilmärket på amerikanska marknaden. Av alla bilar som såldes i Nordamerika utgjorde Chevrolets bilar cirka 30 procent av försäljningen under 1960-talet.

Sedan dess har Chevrolet blivit köpt av General Motors och säljs fortfarande främst på amerikanska marknaden idag. Chevrolet Corvette har tillverkats sedan1953 och tillverkas än idag, vilket gör den till den personbil som funnits längst hos Chevrolet. Än idag säljs den fortfarande i mängder i Europa, trots att Chevrolet till stor del har dragit sig tillbaka från den europeiska bilmarknaden.

Scrolla till toppen av sidan

Motornyheter

Modeller av Chevrolet (1195)

Hitta en Chevrolet Master till salu i din stad

Till Bytbil.com