Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Zlatan-Porschen säljs – till rena vrakpriset

Så mycket har bilen rasat i värde på 8 år

Nu kan du bli ägare till Zlatan Ibrahimovics gamla Porsche.
Och det blir rekordbilligt efter att bilen rasat i värde.
Pärlan med V8 och 340 hk blir din för 99 000 kr.

Här är den perfekta vinterbilen som dessutom kommer att ge lite stjärnglans till ditt bilåkande i vinter. Zlatan Ibrahimovics gamla Porsche Cayenne S från 2005 bjuds ut på BytBil för endast 99 000 kr. För det priset får du en stark V8-motor och fyrhjulsdrift som tar dig fram på snöiga vintervägar.

Dessutom har bilen massor av lyxutrustning som elstolar, skinnklädsel och GPS. Dessutom är bilen en Cayenne Blackline, en relativt ovanlig bil. Rena rama fyndet för köparen, men äldre Porsche Cayenne står ganska lågt i kurs på grund av bränsletörst och höga underhållskostnader. Bilen är heller inget för den miljömedvetne. Co2-utsläppet är hela 361 gram per kilometer. I stadskörning dricker bilen lätt i sig över två liter milen. Inget problem för Zlatan, men den nya ägaren bör ha ett rejält bensinkonto.

Se alla bilderna på Zlatan-Porschen här

Det är inte första gången bilen vållar rubriker. En bil som Zlatan har ägt får förstås lite extra stjärnglans, även när den är 13 år gammal.
För åtta år sedan såldes den av dåvarande ägaren, en vd för ett riskkapitalbolag. Då var dock priset fyra gånger högre; 399 000 kronor. En värdeminskning på 37 500 kronor per år för ändå sägas vara godkänt på en stor lyxig Porsche. Men vi får ändå hoppas att riskkapital-vd:ns andra placeringar utvecklats bättre i värde.

 

Fakta Porsche Cayenne S – 2005

Fyrhjulsdriven

Hästkrafter: 340 Hk

CO2-utsläpp: 361 gram / km

Fartresurser

Toppfart 242 km/h. Acceleration 0-100 km/h 7,2 0-160 km/h 16,8.

Bränsleförbrukning

Stad 2,09 l/ mil landsväg 1,12 l / mil blandad körning 1,49 l / mil

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com