Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Videon visar: Därför är kopiorna livsfarliga

Sugen på att fixa fräscha nya fälgar. Var då på din vakt och låt inte plagiatens låga prislapp locka dig – det kan vara livsfarligt.
– Det här är inte en handväska eller hatt. Det är något som du riskerar ditt och dina passagerares liv med, säger David McCarthy, informationschef för Mercedes-Benz Australien.

Det är inte billigt att fixa nya hjul till sin bil.
Särskilt om man har en lite flådigare modell av ett finare märke. Men gå inte i fällan och köp en fejk-fälg – för även om de ser identiska ut är det stor skillnad. Det framgår i en väldigt informativ video.

Det är i den australiensiska kampanjen ”Genuine is Best” som bilbranschen lyfter bristerna med plagiaten. Bakom kampanjen står bland annat Federal Chamber of Automotive Industries samt bilmärkena Mercedes-Benz och GM-ägda Holden.
Och i de videoklipp som de skickat ut visar de hur dåliga vissa fejkprodukter är.
Vid körning i 50 km/h ner i ”potthål” så klara originalfälgarna det hela utan märkbara problem. Plagiatfälgen däremot går sönder direkt och slungar i väg metallbitar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com