Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Video: Audi RS3 förnedrad av Peugeot

Det ser ut som att det kommer bli franskt på GTI-tronen i framtiden

Ett ”bevis” som kan vara början på en ny era.
Nu har en jämförelsevideo kommit upp på nätet och den visar att framtidens GTI-dominant mycket väl kan vara fransk.

GTI-segmentet har breddats och effekthöjts rejält på senare år.
I toppen av ligan återfinns de fyrhjulsdrivna tyska bestarna Audi RS3 och Mercedes A45 AMG. Bilar som med sina 367 respektive 381 hästkrafter mäktar med en sprinttid 0-100 km/h på strax över fyra sekunder.
Men snart kommer inte det räcka för att sitta kvar på GTI-klassens prestandatron.

Det är franska versionen av tidningen Evo som visar vad som kan komma att vara framtiden. På något sätt har de lyckats få tag i Peugeots 308R Hybrid – en prototypbil av den kommande super-GTI:n och så har de ställt den mot Audis RS3.

I dragracet så syns det tydligt att Audi får bäst start tack vare launch control, men sen är det en annan historia. 308:an skjuter iväg och drar ifrån som ett skott. Och över linjen är det förnedrande stor skillnad – något vi inte sett med bilar i samma klass förut.
Men det finns en förklaring. Audi RS3 har 367 hästar och 465 Nm i vridmoment. Otroligt fina siffror – tills man tittar på den franska rivalen. 308R Hybrid har 500 kusar och hela 730 Nm i vridmoment.
Videon får det att se ut som att Peugeoten inte skulle ha några problem med även mer potenta modeller och frågan är om det inte skulle krävas en RS6:a för att ge lite motstånd… kolla in klippet, men se även hur skillnaden är vid bankörning.

Foto: Skärmdump youtube/Evo France Magazine
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com