Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Världspremiär: Ford Puma gör comeback

Modellen som Steve McQueen gjorde reklam för är tillbaka

En gång i tiden gjorde Steve McQueen reklam för sportiga kupémodellen Ford Puma. Sportkupén  gick i graven – men nu återföds Puma i crossover-kostym. Bilen får Sverigepremiär 2020 och kan beskrivas som en Fiesta på anabola steroider.

Ford Puma lanserades som en liten sportkupé i slutet av 1990-talet. Legendariske skådespelaren Steve McQueen gjorde tv-reklam för bilen i en klassisk blinkning till ”Bullitt”. I reklamen skymtas såväl McQueens Ford Mustang som Triumph Bonneville. Men Puma var långt ifrån någon Ford Mustang. I själva verket hade den en fyrcylindrig bensinare på 90 hk, eller som mest 155 hk i den sportigaste versionen. Trots reklamen och Mustang-referenserna blev bilen ingen succé, utan lades ner 2002, efter bara fem år på marknaden.

Nu gör Puma comeback som modell, men nu har bilen vuxit till en crossover. Den bygger på Ford Fiesta och kan enklast beskrivas som en Fiesta på anabola steroider och styltor.

Ford skryter om att bilen har ett flertal moderna säkerhetsfunktioner som adaptiv farthållare, krockavvärjningssystem och styrhjälpsystem.

Puma har precis släppts, men av informationen på Ford Sveriges hemsida verkar de flesta motorer komma som mildhybrider.

Interiören kommer med bland annat massagefunktion i sätena, digital display på 12,3 tum och Fords senaste digitala instrumentering.

En rolig finess är att klädseln är avtagbar och tvättbar, perfekt för skitiga familjer till och från leriga träningar och annat som kan tära på en bil. Tröttnar du på klädseln köper du helt enkelt en ny hos din Fordhandlare.

När det gäller motorer får faktiskt nya Puma samma toppeffekt som den gamla kupén: 155 hk. Men den här gången kommer den från en trepipig Ecoboost-motor med mildhybridteknik.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com