Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Världspremiär för nya 208 - kommer som elbil

Peugeots stora nyhet inför Genève

Nu visar Peugeot upp nya småbilen 208 innan Genèves bilsalong. Bilen får en djärv design och är lättad med 30 kilo jämfört med den utgående modellen.  208 kommer också som renodlad elbil med en räckvidd på 34 mil.

Nu duggar bilnyheterna tätt inför Genève-mässan som slår upp portarna inom kort. Peugeot skickar ut bilder och information om nya 208:an som vi kommer kunna känna och klämma på nästa vecka.

Den största nyheten är att bilen släpps som renodlad elbil med ett batteripack på 50kWh. Batteriet sitter under golvet och ger bilen en räckvidd på hela 34 mil enligt WLTP. Den får sportiga prestanda med en 0-100 km/h-tid på drygt 8 sekunder.

För den som vill fortsätta köra fossilt så finns den även med en turboladdad bensinare på 1,2-liter och en diesel på 1,5-liter. Kunderna kan välja mellan en sexväxlad manuell eller åttaväxlad automat.

Jämfört med tidigare modell har Peugeot lättat bilen med 30 kg, men lovar ändå att den ska gå tystare och mindre vibrationsfritt än den gamla modellen.

Trots att det handlar om en liten bil så har den ett antal säkerhetssystem: Adaptiv farthållare stop & go, filhållningsassistent, parkeringsassistent, nödbromsassistent, förarväckning, hastighetsgränsavkänning, dödavinkelvarnare och trafiksignalsigenkänning.

När det kommer till förarmiljön är den nästan helt digital, och bilen har en lika liten ratt som 508-modellen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com