Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

”Var tredje laddar aldrig sin hybrid”

Köps som tjänstebilar för att slippa skatt – i England

En granskning av laddhybrider som går som tjänstebilar visar att de aldrig laddas. De tankas enbart med bensin, och är ett sätt för förarna att slippa skatt. – Vissa brittiska förare packar inte ens upp laddkabeln ur plasten, säger Paul Hollick, vd för en analysfirma.

Försäljningen av laddhybrider har tagit fart ordentligt i Sverige och många märken, bland annat Volvo, har svårt att leverera alla bilar som beställs som tjänstebilar. Anledningen är att bilarna får lägre skatt och lägre förmånsvärde i det nya skattesystemet bonus-malus.

Men nu visar en granskning av brittiska tjänstebilsförare att de sällan eller aldrig laddar sina bilar. De kör alltid på bensin och bilen är bara ett fult knep för att få lägre skatt.

Firman The Miles Consultancy har granskat 1500 bilar och upptäckt att en tredjedel av bilarna aldrig någonsin har laddats, utan körs enbart på bensin. I Storbritannien har man kunnat få 75 000 kr i bidrag för en laddhybrid, något som nu har stramats åt.

– Det finns vissa exempel på anställda som aldrig laddar sina bilar. Laddkablarna ligger i bagaget, fortfarande inpackade i plasten, säger Paul Hollick vd för The Miles Consultancy till BBC.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com