Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

USA-premiär för Koenigsegg Regera

Visas upp på bilsalongen i New York

Efter bilsalongen i Genevé tidigare i vintras är nästa stopp New York för Regera där den visas upp på New York International Motor show.

Svenska Koenigsegg är på plats under bilsalongen i New York där de tillsammans med deras amerikanska återförsäljare Manhattan Motorcars visar upp både nya Regera och megabilen One:1 för den amerikanska publiken.

För Regera blir det premiär i Nordamerika, mellan den 26-29 mars visas megabilen i produktionsutförande upp för media och besökare. Regeran har en V8-motor och 3 elmotorer som tillsammans levererar över 1500 hästkrafter, fördelat med cirka 1100 från förbränningsmotorn och sammanlagt upp till cirka 700 från de tre elmotorerna. All kraft går sedan direkt till bakaxeln och vidare ut till bakhjulen, ingen växellåda här inte.

Priset kan landa på omkring 1,8 miljoner dollar, och då får du en bil som accelererar upp till 100 km/h på 2,8 sekunder och det tar inte ens 20 sekunder att komma upp i hiskeliga 400 km/h. Vill du köpa en får du passa på, de kommer endast att tillverkas i 80 exemplar.

På plats i New York blir även Koenigseggs andra megabil att vara, nämligen One:1. En bil som med sitt ratio på 1:1, lika många kilon i vikt som hästkrafter, blev världens första megabil i produktion. Det finns endast 7 bilar runt om i världen, varav den enda som gick till USA är den som visas upp på mässan.

Foto: Koenigsegg
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com