Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Unik interiör i Aehra SUV – fungerar som hemmabio

Nya bilder på italiensk-amerikanska elsuven

Det unga bilmärket Aehra visar nu upp interiören i sin kommande elbil Aehra SUV.

Den ska ge rum till fyra fullvuxna NBA-spelare och den breda skärmen, vars unika lösning kan komma att patenteras, går att hissa upp för att göra bilen till en biograf eller en kontorslokal.

Aehra är en italiensk-amerikansk biltillverkare som de flesta svenskar kanske inte har hört talas om. Det är inte så märkligt då det är ett nystartat sådant och det var först tidigare i höstas som de presenterade sin första elbil.

Den har kort och gott namnet Aehra SUV och planen är att den ska lanseras 2025.

Nog är det en kraftfull historia. Tidigare har det presenterats siffror i form av att drivlinan ska leverera upp till 805 hästkrafter (600 kW), ha en toppfart på 265 km/h och en räckvidd på omkring 80 mil.

”Njuta av en film”

Men nu exemplifieras lyxen i denna eldrivna SUV, då Aehra visar upp en banbrytande interiör med flera unika lösningar.

Detta gäller främst bildskärmen som sträcker sig över hela instrumentbrädan. De två yttre områdena av skärmen fungerar som virtuella backspeglar som visar bilder från kamerorna som finns på utsidan. Men det är en annan skärmfunktion som verkligen sticker ut.

När bilen står parkerad kan hela skärmen höjas upp – vilket visas i bildspelet ovan – för att förvandla bilen till en hemmabiograf eller kontorslokal om så önskas.

– När skärmen är helt förlängd kan passagerarna slappna av och njuta av en film, kanske när bilen laddas eller när en förälder väntar på att plocka upp ett barn från skolan eller en fest. Och för dem som har jobb att göra blir skärmen och den rymliga interören en perfekt lösning för videosamtalen, säger Flillippo Perini, designchef hos Aehra.

Fyra fullvuxna NBA-spelare

Enligt ett pressmeddelande har Aehra lämnat in en patentansökan för den där bildskärmslösningen och de tror att det ska sätta en ny standard för såväl produktivitet som underhållning i ett fordon.

Nåväl. Denne Perini nämnde ju också den rymliga interiören. Enligt Aehra ska deras SUV rymma fyra fullvuxna NBA-spelare. I siffror handlar det om en medellängd på 198,6 centimeter, för NBA-spelare alltså.

Men mer konkret mäter SUV:en 5,1 meter i längd och hjulbasen är tre meter.

Sedan också på gång

Leveranserna för denna ovanliga och lyxiga el-SUV förväntas börja i slutet av 2025. Den ska gå att beställa som både fyr- och femsitsig.

I april 2023 ska Aehra också visa upp en sedan. Även den ska sedan levereras under 2025.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com