Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Trots bilden - "inget samarbete mellan Polestar och Koenigsegg"

Det här var bilden som skapade stora rubriker: Har de svenska märkena Polestar och Koenigsegg ett supersamarbete på gång?
Svaret är dessvärre nej.
– Det är inget samarbete på gång. Vi ville bara ha lite roligt tillsammans och visa upp våra bilar, berättar en ”talesperson” på Polestar för amerikanska bilsajten Car and driver.

Under onsdagen publicerade Koenigsegg och Polestar bilder samtidigt på sina sociala medier, där konceptbilen Precept poserade tillsammans med laddhybriden Koenigsegg Gemera.
”Något spännande kommer snart”, skrev biltillverkarna och eftersom Koenigsegg har 2,1 miljoner följare på Instagram blev det förstås snabbt spekulationer om vad bilden kunde handla om.
”Ett nytt supersamarbete på gång?” frågade en del bilsajter som la ut nyheten med stora rubriker.

Men enligt en anonym talesperson på Polestar var bilmötet på svenska västkusten under onsdagen bara en rolig grej där bilarna filmades för en video som ska släppas 25 juni.
– Det är inget samarbete på gång. Vi ville bara ha lite roligt tillsammans och visa upp våra bilar. Våra bilmärken och designers gillar varann, därför beslutade vi att mötas, säger ”talespersonen” till den amerikanska bilsajten Car and driver.

I början av mars visade Koenigsegg upp Gemera för första gången – en fyrsitsig hyperbil med inte mindre än 1700 hk.
Bilen är en laddhybrid med en trecylindrig tvåliters turbomotor på 600 hk och 600 Nm. Motorn är mittmonterad och förbränningsmotorn driver framhjulen ihop med en elmotor och på bakaxeln har bilen två elmotorer på vardera 500 hästkrafter. Totala systemeffekten blir hisnande 1700 hk och 3500 Nm.
– Det finns plats för fyra personer som är två meter långa. Det är en storlek på kupén som aldrig skådats tidigare i en megabil, berättade Christian von Koenigsegg.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com