Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tordagsvideon: Johan Kristoffersson skjutsar livrädd F1-världsmästare i Extreme E

Provkör Spark Odyssey 21

Han driver ett Extreme E-stall, men har ändå aldrig provat att köra bilen. Nu har Nico Rosberg till slut provkört en Spark Odyssey 21, och även fått skjuts av svenske Johan Kristoffersson.

Som du vet har den före detta Formel 1-världsmästaren Nico Rosberg många strängar på sin lyra. Han driver bland annat ett stall, Rosberg X Racing, i den läckra helelektriska racingserien Extreme E. Johan Kristoffersson (STCC-mästare och rallycrossvärldsmästare) och Mikaela Åhlin-Kottulinsky är stallets förare. Förra året vann den förstnämnda det första mästerskapet någonsin. Nu har Nico fått testa Spark Odyssey 21, bilen som alla i mästerskapet kör med, och har lagt upp det på sin Youtubekanal. Tidigare har han bland annat provkört en Koenigsegg Regera i Monaco.

Spark Odyssey 21 är en elektrisk off-road racingbil formad som en suv och väger 1 650. Den är 440 centimeter lång och 230 centimeter bred. Den använder teknik som var utvecklad för Formel E. Den har ett 54 kWh batteri som driver två elmotorer, en på vardera axel, och utvecklar 536 hästkrafter.

Dessutom får Nico Rosberg åka med Johan Kristoffersson när han kör på en bana i närheten av Nürburgring. Rosberg såg stundtals något stressad ut.  Du ser allt i videospelaren ovan.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com