Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tjuvar stal Porsche Turbo värd två miljoner

Bryter sig in i villor och tar nycklar

Biltjuvarna bryter sig in i ditt och hus tar bilnycklarna och din bil när du sover. Den skräckupplevelsen har flera svenskar varit med om sista veckorna. Nyligen stals en Chevrolet Corvette utanför Uppsala och en Porsche Panamera i Borås med tjuvarnas nya metod.

Senaste åren har de traditionella bilstölderna där tjuvarna bryter sig in i din bil och tjuvkopplar den och åker i väg minskat kraftigt. Anledningen är att våra bilar får allt bättre stöldskydd och är svåra att starta utan nyckeln eller elektroniska hjälpmedel.
I stället har tjuvarna utvecklat flera nya metoder för att kunna stjäla dyrare bilar. Även om elektroniska metoder och räckviddsförlängare av nycklar används allt oftare så är den vanligaste stöldmetoden att tjuven på något sätt kommer över din bilnyckel.

Det har flera bilägare bittert fått erfara den senaste tiden. I villaförorten Sjömarken utanför Borås bröt sig tjuvarna in i en villa på natten och stal en handväska med nycklarna till en splitterny Porsche Panamera Turbo SE-hybrid, uppger Larmtjänst. Bilen har 550 hästkrafter och toppar över 300 km/h. De körde i väg med bilen som är värd två miljoner kronor, och fortfarande efterlyser polisen Porschen.
Några veckor senare, på lucia, var det dags igen. Då slog biltjuvar till mot en villa i Sollentuna norr om Stockholm. Tjuvarna bröt sig in i huset och tog båda nycklarna till en BMW 520D Xdrive och körde i väg med bilen som inte har synts till sedan dess.

En sportbilsägare utanför Uppsala råkade också illa ut. Efter att tjuvarna brutit sig in i villan försvann de i en Chevrolet Corvette C6. Sedan dess har sportbilen inte synts till. Polisen och Larmtjänst uppmanar nu alla bilägare att förvara nycklarna på en så säker plats som möjligt när du ligger och sover eller inte är hemma i ditt hus samtidigt som bilen är parkerad utanför. Har du ett garage är det bättre att använda det för bilen än för trädgårdsredskap.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com