Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tesla-ligan slog till igen - tre nya bilar borta

Försäkringsbolag varnar ägare efter senaste stölden

Tesla-ligan slog till igen i natt och tog den tredje bilen inom mindre än en vecka. Nu varnar försäkringsbolagen dem som äger en Tesla. – Förvara gärna nyckeln i RFID-fodral som hindrar tjuven att läsa av nyckelns radiosignaler, skriver Trygg-Hansa.

Ännu en Tesla-ägare blev natten till fredagen av med sin Tesla utanför sitt hus. Det är den tredje stölden på bara några dagar i Halmstad/Ljungby-trakten. Den här gången kom tjuvarna över en nästan ny Model S, värd närmare en miljon kronor.

BytBil och Blocket har tidigare rapporterat om att en våg av bilstölder har drabbat nya Volvobilar. Tjuvarna slår till med signalförstärkare och pejlar nyckeln när bilen står parkerad utanför villor och radhus. Flera nya Volvobilar värda miljonbelopp har försvunnit på det sättet.

Nu har tjuvarna börjat slå till även mot nya Tesla-bilar, varnar polisen. Bara på några dagar har nu tre splitternya Teslor, tillsammans värda över över miljoner, blivit tjuvarnas byte.

Den första stölden ägde rum i Halmstad, där en helt ny svat Tesla  Model S100D stals utanför en villa i Örnäs udde i Halmstad. Ägaren hann bara ha sin bil sedan början av juni. Bilen uppskattas vara värd cirka 900 000 kronor.

Bara ett dygn senare slog tjuvarna till igen. En helt ny Tesla Model X Long Range Single Speed stals utanför en villa i östra Ljungby. Bilen är svart och bland annat utrustad med tvåfärgade Slipstream-fälgar. Värdet uppskattas till 1,2 miljoner kronor.

Den tredje bilen som stals vara bara sex månader gammal.

Efter den tredje stölden går nu försäkringsbolaget Trygg-Hansa ut och varnar alla som äger Teslor:

– Vi på Trygg-Hansa skickar det här till dig eftersom du äger en Tesla. De senast dagarna har stölderna av Tesla-bilar ökat, och vi vill därför råda dig till att vara extra rädd om din bil.

Vet du något om stölderna? Tipsa Larmtjänst här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com