Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tesla inför lägre priser utvalda timmar

Blir billigare att ladda - 20 timmar om dygnet

Tesla utökar sin satsning med särskilda prismodeller baserat på tidpunkter.

Från och med nu blir det så kallad lågtaxa för att ladda efter klockan 20.00 och före 16.00.

Sedan oktober har Tesla provat att ha olika priser vid olika tidpunkter på några av sina snabbladdare i landet. Under vissa tider på dygnet, när energibelastningen har varit låg, har alltså priserna sänkts. Ambitionen har varit att få till ett jämnare flöde och minska köerna när topparna och dalarna i efterfrågan har jämnats ut.

Nu tas nästa steg i denna satsning, för från och med nu kommer Tesla att använda en lågtaxa på alla 67 Supercharger-stationer i Sverige, inklusive de stationer som är öppna för alla bilmärken.

Priset är lägre före klockan 16.00 och efter 20.00. Övriga tider, alltså mellan 16.00 och 20.00, gäller dagens normalpris eftersom elkonsumtionen då är som högst i samhället.

Enligt Tesla blir det nya billigare priset 5,03 kronor per kWh och under högbelastning ligger det på 5,66 kr/kWh. Detta gäller för Tesla-ägare och de som har abonnemang.

Men dessa siffror är inte ristade i sten. I ett pressmeddelande skriver Tesla att de framöver kommer att justera sina priser oftare utifrån marknadspriset på el.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com