Mest visade

Svenskarnas galna succé med Volvo 245:an

Gör supertider i amerikanska dragracetävlingar

Här är svenskgänget som gör succé i USA med sin brutala Volvo 245:a. Trots den skamfilade exteriören klarar bilen strippen på 8,9 sekunder. Bilen är gatlegal och komplett med 240-inredning – men under huven sitter en LS-V8.

I största tysthet har ett gäng svenskar i Detroit byggt om en Volvo 245 GL och begett sig ut på turné på tidningen Hot Rods ”Drag Week”. De började bygga om bilen så sent som i början av året och fick ihop bilen bara några dagar innan eventet började. Relativt få detaljer är kända både om bilen och de USA-bosatta svenskarna som byggt bilen. Men ett Youtube-klipp om bilen har börjat få stor spridning.

– Vi köpte bilen i San Diego, turistade i Grand Canyon på hemvägen och byggde den i Detroit, berättar en av svenskarna som inte är namngiven.

Receptet bakom bilen är ganska enkelt, en 245:a och en LS-V8 med en turbo modell större. Vad som är gjort med axlar och växellåda är okänt, men det är knappast standardprylar som står pall för all den här effekten. Men bilen är fortfarande gatlegal.

LS-motorn är en modern V8-motor som fortfarande används i ett stort antal GM-modeller. Den finns i versioner upp till 755 hästkrafter och används bland annat i Chevrolet Camaro och Corvette.

Bilen är så kraftfull att de klarat kvartsmilen, 402 meter, på 8,9 sekunder. I målfållan har den kommit upp i 241 km/h.

–  Vi klagar inte, nu har vi en 8-sekundersvolvo och vi kan höja turbotrycket, ta ut baksätet och vindrutetorkarmotorn, säger svenskarna.

Se filmen här.

Redaktören
Redaktör
redaktoren@bytbil.com
Åk med till toppen
Ansvarig utgivare: Jan Prokopec
Till Bytbil.com