Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Svenska Batmobilen förstörd i krock

Lamborghinin byggdes om av Leif Tufvesson - nu är den kraschad

Svensken Leif Tufvesson byggde om en Lamborghini Gallardo till en Batmobil. Bilen uppges kosta omkring 10 miljoner kronor. Nu är Batmobilen förvandlad till ett vrak efter att Youtubern Sebastian Delanney kraschat med den.

Inför Gumball 3000 för några år sedan byggde svenske Leif Tufvessons företag Caresto om en Lamborghini Gallardo till en Batmobil åt Team Galag. Bilen är ett gediget bygge i kolfiber och gjord exakt efter en förlaga i spelet Arkham Knight. Bilen är en rejäl pjäs och hela 2,5 meter bred och har en hjulbas på 3,4 meter. Leif Tufvesson är även känd för att ha arbetat flera år som utvecklingsansvarig för Koenigsegg.

Nu är Batmobilen som svensken byggde förvandlad till skrot efter en bilkrasch i Frankrike. Till skillnad mot Batmans fiktiva bilar var den långt ifrån oförstörbar i verkligheten. Youtubern Sebastian Delanney kraschade med bilen häromdagen. Bilen krockade med en Renault Scenic när Delanney var på väg till ett bilevent i Amsterdam tillsammans med två andra Lamborghinis. Nu berättar han för första gången om krocken.

– Det har varit några jobbiga dagar. Jag körde tillsammans med två andra Lamborghini när vi blev stoppade av polisen som ville ta bilder på oss. De eskorterade oss tillbaka till motorvägen, jag stannade vid en stoppskylt och stod still när jag blev påkörd av en Renault Scenic.

Youtubern är uppenbarligen chockad efter olyckan:

– Ljudet vid krocken var hemskt, metall mot metall, det var chockerande, säger han.

En annan Youtuber erbjöd Renault-ägaren en Audi A4 som ersättning för den totalförstörda Renaulten, men bilägaren vägrade. Han ger en helt annan version av olyckan än Sebastian Delanney.

– Det han säger är helt fel. Det finns inget skräp bakom stopplinjen, jag såg bilen, och sedan gick allt väldigt fort, min bil snurrade och airbagsen gick av. Han såg mig absolut inte, det är omöjligt att han stannat vid stoppet, för jag är till vänster och jag tar i honom på höger sida, säger 60-åringen till France3.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com