Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Stjärnmodellen avtäckte VW:s nya SUV

”De vill nå en ung trendkänslig publik”

Snart är varannan bil som säljs en SUV.
Sent i går kväll avtäckte Volkswagen sin nya SUV T-cross i Amsterdam.
– Gästerna och lokalen gör det extra tydligt att bilen riktar sig till en ung publik, säger Blockets Åsa Wallenrud som är på plats på premiären.

Volkswagen hade bjudit in den kända fotomodellen och skådespelaren Cara Delevingne till premiären av nya SUV:en T-Cross. För att förstärka det ungdomliga och trendiga skedde premiären i Amsterdam, en metropol för trendkänsliga som gillar modernt urbant liv. Att de flesta cyklar i Amsterdam verkar inte bekymra Volkswagen.

– T-Cross riktar sig till en medveten ung publik vars livsstil handlar om mode och kändisskap, säger Åsa Wallenrud.

Bilen byggs på MQB-plattformen och blir Volkswagens minsta SUV, baserad på VW Polo. Den erbjuder stora möjligheter till individualisering genom olika options och färger.

Bilen erbjuds till en början med fyra olika motorer, tre bensinare och en diesel. Den svagaste har 95 hk och den starkaste bensinaren 150 hk. Trots att VW riktar sig till unga miljömedvetna finns varken el- eller hybridversion.

– Bilen liknar Audi A2 väldigt mycket men har en spännande detalj där bak. Man kan dra hela baksätet fram och tillbaka och få mer lastutrymme eller mer benutrymme, beroende på vad man behöver för stunden. Wow-känslan uteblir dock när man tittar närmare på detaljer och interiör, men det verkar vara en kompetent SUV för den eviga urbana ungdomen, säger Åsa Wallenrud.

Många biltillverkare vill nå den stora gruppen av urbana yngre människor, men i själva verket visar statistiken att de flesta nya bilarna köps av äldre män, det gäller särskilt SUV:ar som är lätta att gå i och ur för den som börjar bli till åren kommen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com