Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Stjärnans bil – i kända tv-spelet

Fast n Furius-skådisens Datsun blir digital

Gillar du bilspelet Gran Turismo?
Grattis, då kan du snart ratta Fast And Furious-stjärnan Sung Kangs Datsun 240Z ´73.
I helgen vann den vid SEMA-mässan – där förstapriset är en plats i nästa version av tv-spelet.

Skådespelaren Sung Kang nöjer sig inte bara med att köra häftiga bilar i Fast And Furious-filmerna. 43-åringen har även ett stort bilintresse, där hans specialbyggda version av Datsun 240Z av 1973 års modell, även kallad ”Fugu Z”, är ögonstenen. Vid helgens SEMA-mässa i Las Vegas vann bilen det prestigefyllda ”Best in Show” när Gran Turismo Awards avgjordes, vilket innebär att bilen kommer med i nästa version av det populära tv-spelet.

Och inte är det konstigt att bilen stal showen. Efter närmare 15 års skrotande i ett garage förbarmande sig Kang över bilen. Med hjälp av ett erfaret team strippades bilen ända till grunden och byggdes sedan varsamt upp igen för hand. Under huven sitter en RB26-motor.

Kang är förstås glad över utmärkelsen:
– Fugu Z-projektet började som en idé tillsammans med några vänner, vilket eldade på vår passion för bilar. Tack vare Kenji Sumino, Greddy-teamet, och andra partners blev idén inte bara verklighet, reaktionen på SEMA-mässan var överväldigande. Och nu när vår Fugu Z vann Best in Show vid Gran Turismo Awards är jag är stolt över att vi får visa upp den för resten av världen i form av en körbar bil i spelet, säger han enligt Car Scoops.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com