Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Spela (inte) DOOM på din Porsche 911

Och du trodde att mobiltelefonen stör förarnas uppmärksamhet?

Jordens dummaste idé kommer från Youtube. Så här spelar du Doom med hjälp av din Porsche 911.

Doom är dataspelet som inte bara förstörde mången natt av tentapluggande på nittiotalet, utan har senare också anpassats för att kunna spelas på miniräknare, skrivare och bankomater. Nu har någon som närmast ser ut som Rick Moranis i ”Älskling, jag krympte barnen” installerat spelet i sin Porsche 911.

På nördigast tänkbara sätt förklarar Matt Swarthout hur man går tillväga för att installera Doom i bilens multimediasystem och visar sedan hur man kontrollerar spelet med hjälp av gasen och tutan.

Om du vill prova själv är allt du behöver en installations-cd med originalspelet, ett flashminne och en Porsche 911. Eller någon annan bil, men Rick Moranis, förlåt, Matt Swarthout, rekommenderar starkt att man använder just en Porsche.

vexal/Youtube

Skjuut! Tuut!

En varning kan vara på sin plats. Du måste vara såhär nördig för att det ska vara lämpligt att prova. Förmodligen ryker alla garantier all världens väg om du råkar programmera om motorstyrningen eller om det elstyrda tygtaket får stora nippran. Och jag tror att jag talar för samtliga medtrafikanter när jag säger det här: snälla, gör det inte. Aldrig, aldrig någonsin.

Fast allra mest undrar jag varför Matt Swarthout har en brödrost bredvid mittkonsolen i sin bil. Idéer?

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com