Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Sladdkungen Ken Block är i Sverige i påsk

Elmiamässan i påsk: Ken Block och Mustang ombyggd till A-traktor

Världsstjärnan Ken Block firar påsk i Sverige. Under två dagar besökar han Custom Motor Show på Elmia i Jönköping.  Besökarna kan också njuta av flera extrema bilbyggen – bland annat en Ford Mustang från 1968 som blivit A-traktor.

Motormässan Bilsport Custom Motor Show lockar över 80 000 besökare till Elmia-mässan i Jönköping under påskhelgen. Bilfesten slår upp portarna på långfredagen.

Förutom alla läckra bilar och motorcyklar är det största dragplåstret Youtube-stjärnan Ken Block som är på ett tvådagars Sverigebesök. Hans filmer har visats 550 miljoner gånger på Youtube, och nu skriver han autografer och berättar om sitt liv under Sverigebesöket.

– Jag har varit ett stort rallyfan ända sedan jag var liten grabb och följde tävlingarna på tv. De traditionella motorsporterna i USA, som Nascar och dragracing, intresserade aldrig mig, men rally älskade jag, säger han till Bilsport inför besöket.

Ett bilbygge som många har stora förväntningar på inför Elmia-mässan är Bosse ”Hotton” Hanssons nya Hot Rod med en plåtkaross i delar från Jocar, en originalram som förlängts samt en V12-motor från 1942 års Lincoln.

Många förknippar A-traktorer med gamla duetter eller risiga Volvo 745:or. Men i påsk kan du få se Emil Eklunds Ford Mustang -68 som faktiskt är en A-traktor. Bara ett av många byggen i landet som krossar fördomen att en A-traktor måste byggas på en Duett. Både lyxsuven Porsche Cayenne och mittmotorförsedda roadstern Toyota MR2 har på senare år byggts om till A-traktorer.

Pontiac Trans Am fyller 50 år i år och det firas också på Bilsport Performance & Custom Motor Show. Bland annat kan man se Trans Am från premiäråret 1969.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com