Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Skräckolyckan filmades: Annas bil släpades med lastbilen i 2 km

Märkte inte att han körde på svenska turisten

Svenska turisten Anna blev påkörd av en lastbil i Spanien – utan att chauffören märkte något.
I två kilometer släpades hennes lilla röda hyrbil med av lastbilen i full fart  – skräckolyckan fångades på film.
– Det var som en skräckfilm, jag trodde att jag skulle dö, säger hon till Global Radio 93.6.

Den skrämmande bilolyckan som inträffade i fredags nära Malaga på Costa del Sol i Spanien har uppmärksammats i både spanska tidningar och i brittiska tabloiden Daily Mail. Svenska turisten Anna färdades i sin lilla röda hyrbil när den plötsligt rammas av en lastbil. I två kilometer släpas bilen med lastbilen, vars chaufför inte märkte någonting. Till slut stoppades skräckfärden av brittiske kocken Steven Saunders som lyckades väcka chaufförens uppmärksammhet.

Saunders lyckades också fånga den chockerande olyckan på en video som har publicerats på Youtube, och som du kan se härovan. Chauffären hävdar att han inte märkte någonting.

Nu har svenska turisten Anna berättat om skräckupplevelsen för Global Radio 93.6. Hon har drabbats av nackskador och har svårt att sova efter olyckan.

– Jag körde långsamt i höger körfält. Den stora lastbilen kom parallellt med mig, i mittfältet och plötsligt korsade han in i min fil. På en sekund snurrade min bil framför honom. Han fortsatte att trycka på mig utan att minska sin hastighet i vad jag kände som en evighet men var nog 1-2 km.

Anna berättar för radiokanalen att hon upplevde dödsskräck under minuterna som lastbilen släpade fram hennes bil på motorvägen, och är glad att vara vid liv.
– Jag var naturligtvis chockad och rädd att han skulle köra över mig eller att min bil skulle vända sig på taket. Det var som en skräckfilm. Jag tänkte kanske att han har fått en hjärtattack eller sover. Jag blev ännu mer livrädd när vägen blev smalare, svängde och trottoarkanten visade sig. Det var tredje gången jag trodde att jag skulle dö. Till slut slutade han när han var tvungen i rondellen.

Föraren visade ingen oro för Anna när han klev ur bilen. Han varken frågade hur hon mådde eller försökte hjälpa henne. Han trodde i stället att krocken var en däcksexplosion, och försöker skylla olyckan på Anna.
– Jag har aldrig kört om någon bil på höger sida och skulle inte komma på tanken. Det gör mig upprörd att han skyller på mig för den här olyckan där det borde vara uppenbart för någon att han har varit helt försumlig.

Tack vare videon kan hon nu bli friad av polisen, och hon tackar både vittnet Steven Saunders och polisens professionella agerande på platsen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com