Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Skoda Octavia RS får mer effekt

Även RS-versionen får ta del av Octaviamodellens uppdateringar

Nya glasögon och ett starkare bultande hjärta, det är vad den uppdaterade Skoda Octavia RS bjuder på.

I slutet av oktober kunde vi rapportera att Skodas mestsäljande modell Octavia stod inför en snar ansiktslyftning. Framför allt är strålkastararrangemanget en vattendelare – ingen tycks vara likgiltig inför de insektsliknande ögonen.

Nu har Skoda även presenterat en uppdaterad RS-version av Octavia. Här är det inte bara glasögonen som har bytts ut, utan frontdetaljer och och bakdelens plastbitar har designats om för att ge ett mer, ehum, maskulint utseende enligt Skoda.

– Vi kan också se ut som en Skoda Octavia.

– Vi kan också se ut som en Skoda Octavia.

Turbomotorn, en tvålitersfyra från Volkswagenkoncernens hyllor, har fått ytterligare flås i form av tio extra hästkrafter. Det ska ge lite extra skjuts i sprinten upp till 100 km/h, vilket nu ska klaras av på 6,7 sekunder. Som tidigare får man välja mellan en sexväxlad manuell låda eller en sexväxlad dubbelkopplingslåda.

Bilen har också blivit tre centimeter bredare mellan bakhjulen, för att balansera upp kurvbeteendet lite bättre. Annars är det mesta som tidigare. Vi har ännu inga uppgifter om vare sig priser eller leveranstider, så håll ut.

Foto: Skoda Auto, Wiki Commons
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com