Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Sebastian Vettels Nissan GT-R till salu

Begär 250 000 euro

  • Sebastian Vettels Nissan GT-R Black Edition.
  • Sebastian Vettels Nissan GT-R Black Edition.

Den fyrfaldige Formel 1-världsmästaren Sebastian Vettel gör sig av med ett av sina vrålåk.

Det handlar om en Nissan GT-R Black Edition som bara har körts 15 mil.

Nog kommer det inte som en överraskning att Sebastian Vettel äger flera vrålåk. Genom åren har det bland annat stått flera Ferraris (Enzo, LaFerrari, F50 med flera), en BMW Z8 Roadster och en Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series i hans garage. Detta för att bara nämna några.

Men nu gör den tyske föraren sig av med en Nissan GT-R Black Edition som han köpte i juli 2012.

Enligt annonsen, som ligger uppe på Pistonheads, köpte han den när han bodde i Schweiz och den ska minst sagt ha använts sparsamt. På lite mer än tio år har den bara körts 150 kilometer. Av bilderna att döma ser den därför i princip sprillans ny ut.

Hoppas på 250 000 euro

Bilen kommer specialutrustad med 20-tumsdäck från Rays, som är unika för just Black Edition. Som namnet antyder är lacken metallsvart med orange bromsok som bryter av. Invändigt är det svart klädsel med röda detaljer som gäller.

Denna upplaga av Nissan GT-R ligger inne med 537 hästkrafter och gör 0-100 km/h på 2,8 sekunder. Toppfarten lyder 320 km/h.

Vanligtvis kostar en ny GT-R någonstans kring 1,5 miljoner kronor. Men inte detta exemplar.

Eftersom den har ägts av självaste Sebastian Vettel har priset förstås skruvats upp en aning. Säljaren som återfinns i Tyskland, hoppas på att att sälja den för 250 000 euro, vilket motsvarar strax över 2,8 miljoner kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com