Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Se Porschen släppa loss med Tesla-motor

550 hästkrafter i den 51 år gamla bilen - då ryker däcken

Här får en skrotfärdig Porsche 912 nytt liv – som elbil.
Se när två elbilsgenier ger den 51 år gamla bilen 550 hästkrafter och tar bilen på en rykande provtur.

Två små verkstäder i Kalifornien har i flera år specialiserat sig på att bygga om äldre bensinbilar till coola elbilar. Nu har firmorna slagit sina kloka hjärnor ihop och skapat en riktigt snabb elbil av en Porsche 912 från 1968.
Zelectric Motors har under åren konverterat gamla VW Bubblor och Porschar till elbilar och EV West är firman som blivit känd för att skapa riktigt häftiga elbilar.
Många tycker kanske att det är ett helgerån att förvandla en klassiker till elbil, men motorn i den gamla bilen – en äldre 356-motor – hade slutat fungera för länge sen.

Zelectric Motors och EV West tog delar från en Tesla Model S, men fick hitta en annan lösning för batteripaketet. Tesla batterier är helt enkelt för stora för 912, så mekanikerna delade upp ett 32 kWh-batteripaket i två delar för att göra chassit stabilt. Det har gett en räckvidd på 22 mil.

Resultatet är klart godkänt. Drivpaketet ger 550 hästkrafter och ett vridmoment på 6100 Nm – och det syns när Porschen spinner loss. Se videon ovanför artikeln.

– De senaste tre åren har vi märkt ett stort intresse hos folk att göra om sina förbränningsbilar till elbilar, säger Michael Bream, grundare av EV West. Nu har vi så fullt i vår verkstad att folk måste vänta till 2023 innan vi kan göra om deras bil.
– Men vi startade redan 2010 och i flera år ringde knappt telefonen. Vi var nog lite för tidigt ute, och folk var inte redo för elektrifering på den tiden.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com