Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Säljstart för Hongqi E-HS9 – med nappaläder och massage

Kinesiska märkets flaggskepp är här

Större
Stäng
  • Hongqi E-HS9
    Hongqi E-HS9
  • Hongqi E-HS9
  • Hongqi E-HS9

Orderböckerna har öppnat på den stora, elektriska lyx-suven Hongqi E-HS9.

Den billigaste versionen startar på nästan 900 000 kronor för sjusitsaren.

Och den mest exklusiva utrustningsnivån kapar ett säte för att bringa mer lyx.

Så var det dags för ännu en kinesisk biltillverkare att äntra den svenska marknaden. Det handlar om Hongqi, som verkat i Kina sedan drygt 60 år tillbaka, och modellen i fråga är lyx-suven E-HS9.

Det är en stor historia. E-HS9 mäter 5,2 meter på längden, 2,01 meter på bredden och är 1,73 meter hög. Beroende på utrustningsnivå är det sex eller sju säten som gäller där varje stol ska ha gott om utrymme och ”kunglig komfort”, som det står på den svenska hemsidan.

435 hästar

Komforten kommer dock med ett pris. 889 900 kronor, för att vara exakt, om vi talar om instegsmodellen som heter just Comfort.

Denna upplaga är utrustad med ett batteri på 84 kWh, som ska ge en räckvidd på upp till 396 kilometer på blandad körning. Motorn här ligger inne med 435 hästkrafter.

Massage och nappaläder

Den andra varianten, döpt Premium, har istället ett batteri på 99 kWh som ger upp till 30 extra kilometer i räckvidd. Motorn är också kraftigare, med 551 hästkrafter. Det svenska priset är från 1 079 900 kronor.

Sist, men också minst sett till antal säten, är utrustningsnivån Exclusive. Här är det samma batteri och motor som i föregående variant men det handlar alltså om sex säten istället för sju. Man får dock fler skärmar för pengarna då tre stycken 16,2-tumsskärmar kastas in.

Men försäljninspitchen består i mångt och mycket av högre lyx och komfort för passagerarna och föraren. Det nalkas bland annat premiumsäten i nappaläder med massage i framstolarna och luftfjädring som ska radera ut känslan av ojämnheter i vägarna. Priset här startar på 1 169 900 kronor.

De första leveranserna beräknas inledas under första kvartalet 2023.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com