Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Säljaren: ”Teslan går att köra och laddar som den ska”

En fullt fungerande Tesla Model 3 – för bara 150 000 kr.
Enda lilla haken är att karossen fått några törnar.
– Den går fint och laddar som den ska, skriver säljaren i sin annons.

Den går som den ska, har bara gått 1000 mil, accelererar lika snabbt som en sportbil och tar laddning. Hittills är prislappen på denna Tesla Model 3 från 2018 uppe i endast 150 000 kr. Bilen har dessutom 20 tums fälgar med nästan nya däck

Det perfekta bilköpet? Nja, efter att ha sett bilderna har de flesta svårt att förstå att bilen fortfarande är körbar, men enligt säljaren kan den köras utan problem. En film på Youtube visar att även den omtalade accelerationen verkar vara intakt. Bilen kan fraktas över hela världen, så det är inget problem om du vill köpa den till Sverige.

Den skrotade Model 3-bilen sälja nu via Ebay i USA och verkar ha varit med om en rejäl olycka, för merparten av karossen är avskalad. Med tanke på det är prislappen som just nu ligger på 150 000 kr fullt förståelig. För att få nytta av bilen måste du endera använda den som grund för ett annat bilbygge, eller vara otroligt händig. Tesla är dock återhållsamma med att sälja reservdelar till utomstående verkstäder som vill laga skrotade bilar, men kanske är det möjligt i detta fall.

En bättre lösning är sannolikt att använda den skrotade Model 3-bilen som grund för ett annat bilbygge. Flera lyckade bilbyggen har gjorts med Tesla-drivlinor som grund, mestadels Model S, men vi skulle gärna se en klassisk bil med Model 3-drivlina. Kanske det perfekta sättet att fördriva några månader i karantän.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com