Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så ser interiören ut i kommande Skoda Enyaq

Släpper skiss på kommande elbilen

Större
Stäng
  • Denna skiss har nyligen släppts av Skoda för kommande Enyaq.
    Denna skiss har nyligen släppts av Skoda för kommande Enyaq.
  • Denna skiss har nyligen släppts av Skoda för kommande Enyaq.

Om en dryg månad är det premiär för Skoda Enyaq.
Tjeckernas första renodlade elbil är efterlängtad – och svår att få ett visuellt grepp om.
Än så länge får vi förlita oss på den nysläppta skissen på bilens interiör.

Den 1 september blir det premiär för Skoda Enyaq i Prag.

Det är en rymlig historia. Tack vare den långa hjulbasen utlovar Skoda ett exceptionellt benutrymme och bagageutrymmet mäter imponerande 585 liter. Enligt Skoda själva ska bilen ge en ”lounge-känsla” och biltillverkaren trycker på det faktum att mycket är gjort av återvunnet material.

– Till exempel är sätenas klädsel gjort av 40 procent nytt ull. Resterande 60 procent är polyester gjort av återvunna pet-flaskor. Denna klädsel har en unik känsla. Ett annat exempel är lädret som är producerat på ett särskilt miljövänligt sätt där man använder extrakt från löv på olivträd istället för att använda kemikalier i blekningsprocessen, säger Norbert Weber, interiörsdesignschef på Skoda, i ett pressmeddelande.

Hur ser interiören ut då? Där ger inte Skoda några direkta svar i form av bilder. Skissen ovan är den enda bild som än så länge har släppts.

På den ser man en 13-tums touchskärm i mitten på instrumentbrädan. Det ska också finnas en ny head up-display med AR-teknik.

I Sverige kommer Skoda Enyaq ha två instegsmodeller. En ligger inne med 180 hästar och har en räckvidd på 38 mil från ett 62 kWh-batteri. Den andra modellen har ett större batteri, 82 kWh, har en räckvidd på 50 mil och har en kraft på 205 hästkrafter.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com