Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så mycket kostar nya Mercedes EQE i Sverige

Kommer även med AMG-trimning

Större
Stäng
  • Nu går det att beställa nya Mercedes EQE i Sverige. De första exemplaren förväntas komma till Sverige i slutet av april. Foto: Mercedes
    Nu går det att beställa nya Mercedes EQE i Sverige. De första exemplaren förväntas komma till Sverige i slutet av april. Foto: Mercedes
  • Nu går det att beställa nya Mercedes EQE i Sverige. De första exemplaren förväntas komma till Sverige i slutet av april. Foto: Mercedes

Nu går det att beställa Mercedes nya elbil EQE i Sverige. Det finns inte en, utan två versioner att välja mellan, varav en med AMG-trimning.

I höstas presenterades den eldrivna Mercedes EQE, vilket är den andra bilen efter Mercedes EQS som bygger på den tyska biltillverkarens nya elbilsplattform. EQE är i samma segment som den klassiska E-klass.

Nu är det dags för säljstart i Sverige för den bakhjulsdrivna Mercedes EQE 350 + med en effekt på 292 hästkrafter. Batteriet är på 90,6 kWh och kan laddas med upp till 170 kW, och ger en räckvidd på cirka 63 mil. Förbrukningen är mellan 1,64 och 1,77 kWh/mil. Bilen kommer med SE Edition. Den går också att beställa med styrbar bakaxel, som kan svänga med eller mot upp till 10 °.

Priserna börjar från 759 900 kronor

Det är även säljstart för den AMG-trimmade EQE som visades upp i februari. Mercedes-AMG EQE 43 är fyrhjulsdriven. Den har en effekt på 476 hästkrafter och 858 Nm. Accelerationen 0–100 km/h går på 4,2 sekunder. Som tillval finns också den 1,4 meter breda MBUX Hyperscreen.

I Sverige börjar priserna på EQE 350 + SE Edition från 759 900 kronor, medan Mercedes-AMG EQE 43 kostar 1 175 000 kronor. Vill man i stället ha EQE 350 + SE Edition som tjänstebil, får den ett förmånsvärde på 2 942 kr/mån vid 50 % marginalskatt, medan EQE 43 landar på cirka 5 393 kr/mån.

De första exemplaren beräknas komma till Sverige i slutet av april.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com