Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så många vill att tjänstebilen ska vara eldriven

Ursäkten: För kort räckvidd

Större
Stäng
  • En bil är inkopplad till en laddningstation
    Allt fler kan tänka sig att nästa tjänstebil blir elektrisk. Foto: Pixabay
  • Allt fler kan tänka sig att nästa tjänstebil blir elektrisk. Foto: Pixabay

När det kommer till att välja en ny tjänstebil är det allt fler som vill ha en eldriven bil. Dessutom är det många som tycker att det finns för få laddningsstolpar i Sverige.

Detector har gjort genomfört en undersökning på uppdrag av LeasePlan, för att ta reda på hur tjänstebilsförare ställer sig till eldrivna bilar. Det visar sig att 31 procent av de 4 000 medverkande personerna, skulle välja elbil, om de skulle köpa en tjänstebil i morgon. Även bensinbaserade hybrider är populära med 32 procent.

Bland de förare som uppger att de inte kan tänka sig en elbil som nästa tjänstebil, är de vanligaste anledningarna att räckvidden per laddning är för kort, och att det finns för få laddningsstationer.

76 procent av personerna i undersökningen tycker att det är finns för få laddningsstationer i Sverige, och enbart 12 procent uppger att de inte är bekväma att göra en längre resa i Europa med tanke på räckvidden på el. Ynka två procent tycker det finns tillräckligt med laddstationer längs med de svenska vägarna.

Dessutom tycker en majoritet (52 procent) av de medverkande i undersökningen, att regeringen inte gör tillräckligt för att främja övergången till elbilar. 12 anser att de gör tillräckligt.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com