Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så hjälper biltillverkarna till i kampen mot corona

Allt fler biltillverkare hjälper till i kampen mot corona på olika sätt.
Volvos ägare flyger nu in skyddsutrustning till svenska äldreomsorgen.
Audi bjöd på en digital gratiskonsert med stjärnskottet Svea från sitt showroom i Stockholm.
Ford har hittat en metod att 3D-printa ansiktsvisir i Detroit.

Volvos ägarbolag Geely har på nära håll fått se coronavirusets fasor i Kina. Nu hjälper Geely till i Europa som tack för hjälpen Kina fick. I helgen skickades en leverans med flyg till Sverige och Europa. Socialstyrelsen har tagit emot den första sändningen med handskar, masker och skyddsglasögon som enligt Socialstyrelsen är öronmärkt för äldreomsorgen.

Audi ordnade i helgen gratis underhållning via nätet från sitt showroom i Stockholm. Nya stjärnskottet Svea strömmade en gratis livekonsert från Audi Showroom i lördags. Konserten fick tusentals tittare via Facebook och lättade upp stämningen för många som sitter isolerade ensamma.

En av flera andra biltillverkare som börjat tillverka skyddsmaterial och delar till respiratorer är Ford. Företaget 3D-printar ansiktsvisir till amerikansk vårdpersonal som lider stor brist. De 1000 första sköldarna har nu skickats ut till sjukhus i Michigan. Målet är 100 000 visir i veckan. Tidigare har Ford berättat att de använder fläkten från sätena i en F-150 till respiratordelar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com