Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så görs bilreklam – inte som du tror

Världens märkligaste bil får nytt utseende i datorn

Kundens kaross görs i datorn, men fortfarande behövs en bil för att få rätt rörelsemönster. Här kommer Mill Blackbird in, bilen som kan bli alla bilar.

Hur stor datorkraft reklammakarna än må ha så kan de inte göra allting digitalt. Den amerikanska reklamfilmarna The Mill har tagit fram en rigg för att kunna lägga bilars rörelsemönster på film, som de sedan kan klä upp i datorn med vilket utseende kunden än önskar. Därigenom kommer filmerna att upplevas som verkliga, naturtrogna, snarare än styltigt animerade.

Deras Blackbird påminner kanske närmast om en Ariel Atom, men har justerbar längd och bredd för att snabbt kunna ges rätt dimensioner. Med hjälp av en elmotor kan den fås att sätta fart på rätt sätt också, för att kunna återspegla den tänkta bilmodellen.

För kunderna är den stora fördelen att de kan sätta fart med reklamfilmningen långt innan bilarna har offentliggjorts. Så om man har någonting man inte vill visa, eller kanske som inte ens finns överhuvudtaget, går det ändå alldeles utmärkt att börja producera tittbara filmsnuttar. Och nog är det lätt att låta sig luras av resultatet.

Foto: The Mill/Youtube
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com