Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Rykte: Ford planerar hetare RS

Målet – snabbaste GTI:n någonsin

Mer kusar än 350?
Enligt nya uppgifter så tittar Ford på en ytterligare vässad Focus RS.
Potentiellt kan det bli den snabbaste GTI:n i historien.

Nya Focus RS är på väg ut i bilhallarna.
Och det är ingen tam skapelse som Ford knåpat ihop. Samma 2,3-litersmotor som i nya Mustang, 350 hästkrafter, fyrhjulsdrift samt ett speciellt ”drift-läge” är ingen dålig inledning på specifikationerna.
Men nu ryktas det att en än hetare version kan komma.

Det är brittiska Autocar som anger att Ford har planer på ett skapa den snabbast accelererande GTI:n i världen. Detta genom att uppgradera drivlinan samt att banta bilen.
När det gäller det senare handlar det om att använda polykarbonat-vindruta, kolfiberförstärkt plast i karossdelar, fjädring i aluminium, lättare bromsar, mindre isolering samt en mer sparsmakad interiör.

Focus RS+ har enligt tidningens insiderinformation syftet att klå konkurrenterna när det gäller acceleration 0-100 km/h. Det innebär att den måste pressa ner tiden från 4,7 sekunder till under 4,2 sekunder och därmed hinna ifrån Mercedes-AMG A45. Dock finns det förhoppningar om att komma under fyrasekundersstrecket.

Än så länge är dock inget officiellt, men i förra versionen kom det först en ”vanlig” RS och därefter RS500 som hade ytterligare 45 kusar.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com