Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ruinera dig med ljud från Lamborghini

Superbilstillverkaren lanserar högtalare med kolfiberchassi

Nog för att Lamborghini gjort sig kända för att leverera ljud i världsklass. Men nu gör de det inte på samma sätt som vanligt.

Högtalaren uppfanns i samband med telefonen, för utan högtalare skulle telefonen som företeelse vara en tämligen värdelös pryl. Men högtalaren som vi känner den i dag, med elektrodynamiska högtalarelement, kommersialiserades först i mitten av 1920-talet.

Innan dess fick man lyssna på hornhögtalare.

– Är det Justin Biebers senaste?

Nuförtiden har förstås varenda unge en blåtandshögtalare till sin smarta telefon, så om man vill sticka ut förslår inte den gamla transistorradion längre. Nej, du behöver en Ixoost Esavox.

En vad, undrar du nu. Jo, det är superbilstillverkaren Lamborghini som har gått ihop med högtalarkonstnärerna Ixoost, som gjort sig kända för sina spektakulära, motorinspirerade kreationer, och skapat en ljudlåda inspirerad av Lamborghini Aventador.

Precis som sin förebild har Esavox ett kolfiberchassi. Gemensamt för de båda är också att de kan låta högt. Ixoost Esavox pumpar ur sig 800 watt (det motsvarar 1,08 hästkrafter) och erbjuder 6.1 virtuellt surroundljud. Ljudkällan är valfri, här finns Bluetooth, analog ingång och både A/D- och D/A-omvandlare.

Hela härligtheten är handbyggd med individuella stötdämpare för vart och ett av de keramiska stötdämparelementen. Och om du tycker att rörkreationerna ser ut som avgasrör har du alldeles rätt, för de lär vara autentiska avgasrör från just Lamborghini Aventator.

Men smakar det så kostar det, så klart. Priset anges till 24.000 dollar, motsvarande över 220.000 kronor. Det är mer än vad din nästa bil kostar.

Foto: Automobili Lamborghini S.p.A.
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com