Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Racingstjärnan Åhlin-Kottulinsky ny bilexpert på Blocket

Har huvudrollen i nya filmserien

Större
Stäng
  • Mikaela Åhlin-Kottulinsky blir Blockets nya bilexpert.
    Mikaela Åhlin-Kottulinsky blir Blockets nya bilexpert.
  • Mikaela Åhlin-Kottulinsky blir Blockets nya bilexpert.

2018 blev hon den första kvinnan att vinna en STCC-tävling.
Nu knyter Blocket till sig Mikaela Åhlin-Kottulinsky som sin nya bilexpert.
– Det känns kul att få vara med och förmedla kunskap, säger hon.

Många av de cirka fem miljoner svenskar som varje vecka besöker Blocket är på jakt efter en bil. Faktiskt så pass många att det i snitt säljs en bil i minuten på Blocket.

Få kan mer om bilar än de som kör dem varje dag. Därför blir Mikaela Åhlin-Kottulinsky Blockets bilexpert i deras nya filmserie med matnyttiga tips till personer som söker bil på andrahandsmarknaden.

Ett exempel på filmserien, som är i mockumentär-stil, ses i videospelaren ovan.

– Det känns kul att få vara med och förmedla kunskap. Jag har en familj som är otroligt bilintresserade. Men också vänner och bekanta som är helt ointresserade. Och är man ointresserad är det svårare att veta hur man ska gå tillväga och vem man kan lita på. Därför känns det kul och viktigt att tillsammans med Blocket förmedla kunskap om vad man ska tänka på vid bilköpet, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Särskilt ointresserad av bilar kan man nog inte klandra Mikaela Åhlin-Kottulinsky för att vara. Karriären som racingförare började redan som 12-åring när hon fick ärva sin brors Gokart. Efter det har framgångarna avlöst varandra. 2018 blev hon den första kvinnan att vinna en STCC-tävling och i fjol upprepade hon den bedriften.

Att köpa bilar på Blocket har hon också en vana av. Återvinning är överlag en fråga som hon värnar om.

Men det finns som sagt en hel del att tänka på innan man slår till.

– Kolla upp bilens historik. Titta på hur många ägare den haft, om den har servats regelbundet, om den har lagat hos en auktoriserad bilverkstad eller inte. Ju mer information desto bättre. Blocket har flera verktyg du kan använda dig av för att kolla upp bilen innan, tipsar Mikaela..

Fler delar av filmserien finns på Blockets Youtube-sida.

– Det är jättekul att få in Mikaela Åhlin-Kottulinsky som expert. Hon är en inspirerande förebild och med hennes kompetens samt erfarenhet kan vi ge våra användare gedigna råd och tips och hjälpa dem bli ännu bättre bilköpare, säger Martina Göransson, CMO på Blocket.

I samma veva har en ny bilköparguide lagts upp på Blocket, i vilken det finns flera tips och råd inför köpet av en begagnad bil.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com