Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Porsche presenterar flätade fälgar

Ny tillverkningsteknik hjälper till att sänka vikten.

Om du beställer en av Porsches dyraste bilar kan du komplettera med kolfiberhjul. Nyheten är att fälgbanan flätas till perfektion.

Alldeles i början av sommaren visade Porsche upp en 911 Turbo utöver det vanliga. Under det ösregnslånga namnet 911 Turbo S Exclusive Series lade den ribban för effekt, exklusivitet och prislapp, åtminstone tills 911 GT2 begick sin premiär någon månad senare.

Men om du ångrar din Exclusive Series-beställning kan du andas ut nu, för den får ett tillbehör som GT2-kunderna inte får tillgång till: flätade kolfiberfälgar. Japp, Porsche har skaffat sig en jättemaskin som flätar ihop fälgbanan till sin nya kolfiberfälg och det säger de sig vara först i bilindustrin med att göra.

Fungerar ungefär som korgflätning. Fast dyrare.

Hela fälgen består egentligen av två delar, där fälgcentrum är konventionellt tillverkat (nåja) av förimpregnerat kolfibertyg och sedan sammanfogat med den flätade fälgbanan. Resultatet ska vara både drygt två kilo lättare och 20 procent styvare än standardhjulen.

Från och med början av 2018 kommer de nya kolfiberhjulen att finnas som tillval för 911 Turbo S Exclusive Series och priset lär landa på en bit över 150.000 kronor. Dyrt? Tja, Porsche behöver väl betala av på sin nya, fina flätningsmaskin antar jag.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com