Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Porsche-chefen: Elbilar blir som med iPhone

”Kommer att bli en stor del av din vardag inom kort”

Ställ in dig på att elbilen blir en stor del av din vardag inom kort. Porsches vd i USA uppmanar nu folk att släppa sin oro över eliblar.  Människor komme att omfamna elbilar i sin dagliga körning, skriver han i en debattartikel.

Klaus Zellmer som är vd för Porsche i USA tror att elbilar inom kort kommer att vara vanliga i hela USA, som hittills ligger efter Europa i elektrifiering.

I en debattartikel i USA Today uppmanar han människor att släppa sin oro över elibilar och omfamna dem i sin dagliga körning.

Han lyfter fram Teslas framgångar och jämför med vad som hände med mobiltelefoner efter att Apple introducerat iPhone. När konkurrenterna släppte egna versioner så tog konsumenterna dem till hjärtat.

Och som av en ren händelse släpper Porsche inom kort sin nya elbil Taycan som ska utmana Teslas dyrare modeller.

– Ärligt talat så är elbilar roliga att köra. Elektriska motorer ger omedelbart vridmoment för snabb accelartion och den lägre tyngdpunkten från batterierna förstärker den sportiga känslan, avslutar Zellmer.

Porsche Taycan kommer att premiärvisas i september och enligt Porsche så har mer än 20 000 köpare lagt en reservation på bilen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com