Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Polisen rasar: 19-åring körde 308 km/h i pappas Mercedes

Fortkörning under coronakrisen ett växande problem

Polisen rasar mot extrem fortkörning som är ett växande problem under coronakrisen.
En 19-åring som lånat sin pappas Mercedes C63 AMG togs i 308 km/h.
– Det är totalt ansvarslöst och jag hoppas personen inte får köra bil på länge, säger polismannen Kerry Schmidt i Ontario.

Ödsliga motorvägar under coronakrisen har blivit en lockelse som vissa har svårt att motstå. Nyligen togs en man i en Chevrolet Corvette som körde i 308 km/h utanför Washington när han var på väg för att äta frukost.

I helgen var det dags igen – två 19-åringar i en Mercedes-Benz C63 AMG Coupe klockades till 308 km/h av polisen i Ontario i Kanada. Den ene 19-åringen hade lånat bilen av sin pappa. Bilen är långt ifrån av senaste årsmodell, så det kanske förvånar vissa att den är kapabel att köras över 300 km/h.

Ontariopolisen går nu ut på Twitter och varnar för den extrema fortkörningen – som är livsfarlig. Polismannen Kerry Schmidt är så upprörd att han håller en 13 minuter lång förmaning.

– Det är den snabbaste hastigheten som jag någonsin har varit med om. Otroliga hastigheter, vi mäter upp 308 km/h. Det är löjligt och otroligt. Detta är ansvarslöst och jag hoppas verkligen att den här personen inte kommer att få köra bil under väldigt lång tid, säger polismannen.

Den 19-årige föraren är nu anklagad för att ha kört street race på vanlig väg och för livsfarlig körning. Både bilen och hans körkort omhändertogs på platsen. I värsta fall kan han få böta upp till 100 000 kronor och få ett fängelsesstraff på två år.

Även i Sverige rapporterar polisen om att fortkörningen har ökat under coronapandemin. Nyligen togs 187 fortkörare vid en kontroll i Enköping. Motsvarande kontroll förra året var det betydligt färre som körde för fort, 155 bilister.   I Sundsvall tog polisen 30 bilister på tre timmar.

I dag startar den nationella trafikveckan i Sverige, och nu är det fokus på fortkörning som gäller. Men under 40 års tid har trafikpoliserna blivit allt färre och ersätts av fartkameror. Det är ändå en god idé att lätta lite extra på gasen.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com