Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Polestars nya inredning görs av PET-flaskor

Polestar visar upp konceptbilen Precept med inredning av PET-flaskor och korkvinyl.
Utvändigt är bilen misstänkt lik Tesla Model S.
– Precept är en deklaration, en vision av vad Polestar står för och vad som gör varumärket relevant, säger vd:n Thomas Ingenlath.

Efter de två inledande modellerna, laddhybriden Polestar 1 och elbilen Polestar 2, är det dags för konceptbilen Precept.

Den sägs vara en vision av märkets framtida inriktning. Men visst är den misstänkt lik Tesla Model S? Enligt Polestar är det en viktig milsten för deras varumärke och unika designfilosofi.

– Bilen är en respons på de klara utmaningarna som vårt samhälle och industri står inför. Detta är inte en dröm om en avlägsen framtid, Polestar Precept visar framtida fordon och visar hur vi kommer att applicera innovation för att minimera vår miljöpåverkan, säger Thomas Ingenlath.

I grillen sitter något Polestar kallar för SmartZone, som ska göra att bilen kan se själv för att vara självkörande. Precis som på Audi E-tron är backspeglarna ersatta av kameror. Och precis som på Tesla finns ett panoramaglastak. Och precis som på elbilen BMW i3 är en del av inredningen gjort av återvunna material. Sätena är stickade av gamla återvunna PET-flaskor, resten är gjort av korkvinyl. Mattorna är av fisknät.

Instrumentbrädan påminner starkt om Tesla Model 3 med en stor skärm, Polestar har dock en liten display i förarens blickfält.
Bilen visas upp på Genèves bilsalong med start 5 mars.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com