Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Officiell: Nya BMW 4-serie Coupé med jättegrill

Nu visar BMW nya 4-serie Coupé officiellt.
Bilen får märkets omdebatterade jättenjurar.
Svensk lansering sker i oktober och bilen kostar från 441 000 kronor.

Nya BMW 4-serie Coupé kommer i olika fyra modellvarianter vid lanseringen. Utbudet toppas av BMW M440i xDrive, som drivs av en sexcylindrig bensinmotor på 374 hästkrafter med mildhybridteknik.

I övrigt är det fyror som gäller: två fyrcylindriga bensinmotorer och en fyrcylindrig dieselenhet. I mars 2021 kommer två raka sexcylindriga dieselmotorer.

Alla modellvarianter har åttastegad Steptronic-växellåda som standard och åttastegad Steptronic Sport-växellåda med ny Sprint-funktion som tillval. BMW xDrive fyrhjulsdrift finns för två modellvarianter vid lansering.

Bilens elektronik har uppdaterats med bland annat en ny generation av BMW Head-Up Display med 70 procent större projektionsyta med 3D-visualisering av omgivningen i det digitala instrumentklustret. BMW:s nya operativsystem 7 möjliggör individuella och personliga skärmar.

Enligt BMW:s pressutskick speglar den nya grillen motorns höga behov av kyla. och följer följer traditionen för legendariska BMW-coupéer. Njurarna är betydligt större än vad vi är vana vid, och knyter an med den designlinje BMW har startat med X7 och 7-serie. De stora grillarna är här för att stanna, men i 4-serie känns den bättre integrerad i helheten.

Bilen har lånat chassi och stötdämparteknik från 3-serien men har fått 21 mm lägre tyngdpunkt och 23 mm bredare spårvidd bak.

Nya 4-serie Coupé kommer till Sverige i oktober och den instegsmodellen 420i kostar från 441 000 kr. Värstingen M440i xDrive kostar 663 000 kr.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com